Турция

Почивки в Турция на добри цени!

Република Турция е държава, чиято територия е почти изцяло разположена в Азия, около 3% от нея се намират на Балканския полуостров в Югоизточна Европа. Тя граничи на изток с Грузия, Армения, Азербайджан и Иран; на юг - с Ирак и Сирия; на запад - с Егейско море и островите в него, Гърция и България.

Република Турция е основана през 1923 г. от Мустафа Кемал Ататюрк, който прави редица реформи и превръща остатъците от Османската империя в модерна, светска и западноориентирана република. Това превръща икономиката на Турция в сложна смесица от съвременна промишленост и търговия, съжителстващи с традиционно селско стопанство. Всички българи сме наясно и с възможносите за почивка в Турция. В последните години обаче икономическата ситуация в Турция е свързана с непостоянен растеж. Този факт обуславя твърденията, че около 50% от населението живее под международните стандарти за бедност, най-вече в югоизточните райони на страната.

Турцияе известна и с множеството си забележителности и курорти. Най-посещаваният град несъмнено е Истанбул. Разположен на два континента, събрал в себе си модерната западна архитектура и традициите на ислямската, той приятно изненадва със съчетанието между Ориента и Запада. Освен многоликия, други предпочитани от туристите курорти са Мармарис, Анталия, Кушадъсъ.

Научете повече за Турция и най-големите градове в страната.

>> Забележителности в Турция

The professional company cyprus-villa-retreats provides all the information on Rental Villa Paphos.